• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Підсумкове заняття майстер-класу «Музеєзнавство»

Підсумкове заняття майстер-класу «Музеєзнавство»

2017-05-19

/Files/images/muzeznavstvo/DSCN9909.JPG

18 та 19 травня 2017 року відбулося восьме підсумкове заняття майстер-класу «Музеєзнавство» в Новосілківській ЗОШ І-ІІІ ступенів, яке провів вчитель–методист, відмінник світи України Білоцький М.М.
У ньому взяли участь вчителі історії Ніжиловицького НВО, Королівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Червоно-Слобідської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Чорногородської ЗОШ І-ІІ ступенів, Яблунівської ЗОШ І-ІІ ступенів, Ситняківської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Новосілківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
На підсумковому засіданні вчителями історії узагальнено «Методичні рекомендації організаторам музейної справи в закладах освіти Макарівського району».
Вчителі та учні вказаних шкіл відвідали Музей гетьманства, Національний музей історії України у Другій світовій війні та Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка в місті Києві.
В екскурсіях взяли участь 49 учнів та 7 вчителів. Незабутні спогади залишилися в учасників «майстер-класу» від постійно діючих історико-меморіальних виставок Музею гетьманства: «Гетьман Іван Мазепа», «Пилип Орлик – гетьман у вигнанні», «П.Скоропадський та Українська держава 1918 року». В музеї історії України учні та вчителі доторкнулися до світлої пам’яті українців - героїв Другої світової війни та воїнів учасників АТО, які загинули вже в наш час, захищаючи рідну землю.
Емоційна екскурсія по Ботанічному саду, яку провела старший науковий співробітник саду Попова Л.В., викликала захоплення у дітей та вчителів. У Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка на площі 130 га росте понад 10 тисяч видів і сортів рослин з усіх ботаніко-географічних регіонів світу. Квітучі магнолії, Сад бузку, Корейський сад, Лабіринт, Гірський сад назавжди залишаться в кольоровій уяві школярів.
Завершилася робота майстер-класу «Музеєзнавство», який працював під керівництвом вчителя історії Новосілківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Білоцького М.М. Протягом двох років 139 учнів та 9 вчителів шкіл Макарівського району відвідали 15 музеїв та меморіальних місць міста Києва.
Національно-патріотичний дух українства був присутній на кожному занятті. У душах дітей і їх пам’яті назавжди залишилися історичні постаті, які творили українську історію і заповідали нам любити і берегти свою батьківщину – Україну.

/Files/images/muzeznavstvo/DSCN0171.JPG/Files/images/muzeznavstvo/DSCN0208.JPG/Files/images/muzeznavstvo/DSCN0233.JPG/Files/images/muzeznavstvo/DSCN9920.JPG/Files/images/muzeznavstvo/DSCN9970.JPG/Files/images/muzeznavstvo/DSCN9971.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 227

Коментарi