• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Шевченко – наш. Він – для усіх століть»

«Шевченко – наш. Він – для усіх століть»

2014-03-17

/Files/images/3_125.jpg

Вихованню патріотичних і національних почуттів, глибокої шани і любові до генія і пророка українського народу був присвячений вечір, проведений у Новосілківській ЗОШ І-ІІІ ступенів, на вшанування 200-літнього ювілею Т.Г.Шевченка.

Україна, її історичне минуле, сучасне та майбутнє, рідна мова, доля народу, краса природи – ці провідні мотиви творчості великого поета були покладені в основу програми свята.

На екрані – світлина Т.Г.Шевченка, в записі звучить пісня «Реве та стогне Дніпр широкий…». Весь зал встає, відчувається хвилювання, в душі піднесеність, урочистість, причетність і гордість, що Шевченко – велетенська фігура, яка живе в кожному. Ти і Шевченко – невіддільні, його поезія, його слово в тобі, в твоїх ділах: Здорово і прекрасно!/Files/photogallery/957/Шевченко1.JPG

Літературна композиція «Вернуся знову», виконана учнями 5-9 класів, дала можливість згадати нелегке дитинство поета, його навчання і весь тернистий шлях, послухати Шевченкові поезії, які читали учні. Мультимедійний супровід дав змогу переглянути цікаві кадри з біографії Кобзаря, «відвідати» місця «недолі й сліз», подивитися на пам’ятники, встановлені Шевченкові у світі.

Друга частина вечора була відведена на інсценізацію поеми «Наймичка», яку представили учні 6 класу. Діти добре вивчили слова, яскраво і правдиво зіграли ролі Насті (Н.Буряченко) і Трохима (В.Бірюк), Ганни (В.Плотніцька), Катерини (С.Добровольська), Марка (І.Тарасенко). Глядачі були зворушені грою юних аматорів і вдячно аплодували за їх мистецтво.

Кульмінацією свята стала вистава «Назар Стодоля» у виконанні учнів 6-11 класів. Неперевершений, гордий, закоханий Назар (Жабровець О.), ніжна Галя (Хлопук Д.), самозакоханий і егоїстичний Хома Кичатий (Сідлецький Д.), хитра Стеха (Якімова В.), сміливий Гнат Карий (Рогальов Д.), щирі свати (Парака В. та Тарасенко І.) так виконували ролі, так злилися з героями п’єси, що глядачі ніби дійсно побували на сватанні, стали учасниками конфлікту, що розпалився між Хомою та Назаром. Яскраві костюми, облаштунки сцени сприяли тому, щоб глядачі отримали повне задоволення і запам’ятали виставу на все життя.

Окремо хочеться подякувати вчителям-колегам, які свої знання, свою любов до національного поета і його слова зуміли так яскраво передати дітям. Літературно-художньою частиною займалися Чирик К.І. та автор статті, технічним забезпеченням – Бойко О.В., постановкою танцю та костюмним забезпеченням – Перепелиця С.А., фото знімали Коваленко Н.М. та Розсохач Л.І./Files/photogallery/957/Шевченко.JPG

Коцюба Олександра Михайлівна, вчитель укр.мови та л-ри Новосілківської ЗОШ І-ІІІ ст.

ФОТО ТУТ

Кiлькiсть переглядiв: 202

Коментарi