БЕЗ МИНУЛОГО НЕМАЄ МАЙБУТНЬОГО

2014-05-09

/Files/images/4865-original.jpeg

Ці слова декілька разів повторила ветеран Великої Вітчизняної війни Шеремет Тетяна Дементіївна, виступаючи перед учнями Новосілківської ЗОШ І-ІІІ ступенів 8 травня 2014 року. Єдина, одна на все село залишилася Тетяна Дементіївна з дружньої когорти фронтовиків-побратимів, що захищали Вітчизну в боротьбі з ворогом в різні роки війни.

Зовсім недавно відійшов у небуття Санжак І.М. І ось вона, фронтова медсестра, у строгому темно-синьому костюмі, з орденами і медалями на всі груди, прийшла на вже не першу зустріч з юним поколінням.

Сонце сяяло яскраво, на вітрі розвивався жовто-блакитний прапор, букети весняних квітів у руках учнів, а серед цього усього – легендарна жінка, яка пережила багато і знає, що «без минулого немає майбутнього». Саме ці слова були головними у виступі Тетяни Дементіївни. Старше покоління яке має життєвий досвід, яке виховане у дусі патріотизму, самовідданості і честі, повинне служити молоді взірцем, бути для неї прикладом як у справах, так і в поведінці. Вона закликала школярів бути відповідальними у будь-яких справах, шанувати рідну землю і рідний народ, не забувати сторінки історії, доглядати могили воїнів, що загинули, захищаючи село, та воїнів-односельчан.

Учні радо привітали Тетяну Дементіївну, вручили їй букети квітів, сфотографувалися напам’ять.

Потім відбулося вшанування пам’яті загиблих на фронтах Другої світової війни. Учні дев’ятого та одинадцятого класів поклали гірлянду Слави біля пам’ятника односельчанам, які загинули під час військових дій. Микола Миколайович Білоцький, учитель історії, разом з хлопцями десятого та одинадцятого класів прибрали у лісі могили льотчиків, які загинули визволяючи село. Учні молодших класів вшанували пам'ять Героя Радянського Союзу Кучеренка Івана Хомовича поклали живі квіти до його пам’ятника. Учні 6 класу поклали живі квіти до пам’ятника Сиченка Петра Панасовича, письменника, земляка й учасника війни.

Вічна Слава Героям!

Хом’як Анастасія, член гуртка «Юні журналісти» Новосілківської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник гуртка Коцюба О.М.)

Дивіться фото ТУТ

Кiлькiсть переглядiв: 129

Коментарi